Zagreba Lajfhaki

Kako kipuća voda pomaže kuhati pahuljastu rižu: svi kuhari koriste ovu tajnu

Riža se može nazvati prilično hirovitim zrnom.

Sve što trebate učiniti je previdjeti kako se pretvara u nejasnu tvar koja škripi na zubima ili u neprivlačnu ljepljivu grudicu.

Ako se ne želite suočiti s takvim kulinarskim fijaskom, poslušajte savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.

Rekla mi je što da radim s rižom da na kraju bude pahuljasta.

Ova metoda je vrlo jednostavna – bez pretjerivanja, čak i školarac može se nositi s njom.

Fotografija: © Belnovosti

Dakle, ako odlučite skuhati rižu kao prilog, ulijte je u lonac i prelijte vodom – ne hladnom, kao obično, već kipućom vodom.

Nakon toga pričekajte dok sadržaj posude ne prokuha.

Ostaje smanjiti vatru na srednju snagu i kuhati prema uputama na pakiranju proizvoda.

Ranije smo vam rekli što dodati svježem siru za nježnu tepsiju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version