Kako kotlete učiniti zdravijima: iskusni kuhari otkrili su svoje tajne

Mnogi vole kotlete kao glavnu mesnu poslasticu koju smo navikli redovito pripremati.

Međutim, vrijedno je shvatiti da je ovo jelo vrlo daleko od standarda pravilne prehrane.

Jedete li klasične kotlete svaki dan ili nekoliko puta tjedno, možete narušiti svoje zdravlje.

Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, savjetuje naučiti kako jelo učiniti zdravijim.

Koja 3 pravila će pomoći u tome?

Zobene pahuljice umjesto kruha

Kruh daje jelu pravu razinu sočnosti i određenu pahuljastost, ali klasične lepinje i bijeli kruh štetni su za vašu figuru i zdravlje.

kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Stoga ih vrijedi zamijeniti zobenim pahuljicama.

Pržiti na dobrom ulju

Važno je zapamtiti da redovito rafinirano ulje sjemenki suncokreta može biti štetno. Stoga je za prženje najbolje odabrati maslinovo ulje.

Međutim, ovdje postoji nijansa: samo rafinirani proizvodi prikladni su za takvu toplinsku obradu.

Povrće

Bolje je “razrijediti” mljeveno meso bilo kojim povrćem koje vam je pri ruci. Pelati, krumpir, tikvice, mrkva i bundeva odlični su za kotlete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki