Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati brokulu, a da nitko ne pogađa: recept za palačinke

Brokula je pravi šampion po nutrijentima i vitaminima, a i nema tako gadan okus kako mnogi govore.

Ipak, neke već spomen brokule dovodi u loše raspoloženje.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrtog razreda, ispričala je kako pripremiti palačinke od brokule, a da nitko ne pogađa.

Potreban:

  • pileći file – 400 g;
  • brokula – 200 gr;
  • jaje – 1 kom .;
  • brašno – 2 žlice. l.;
  • sir – 50 gr;
  • kiselo vrhnje – 1 tbsp. l.;
  • češnjak – 2 režnja;
  • sol, papar na okus;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Piletinu i brokulu nasjeckati na sitne komadiće, sir sitno naribati, a oguljeni češnjak protisnuti kroz prešu.

2. Povrće i meso pomiješati u posudi, dodati jaje, brašno, sir i pavlaku, začine po ukusu i izmiksati dok ne postane glatko.

Fotografija: © Belnovosti

3. Zagrijte tavu s biljnim uljem i žlicom vadite smjesu.

4. Palačinke ispecite s obje strane na srednje jakoj vatri.

Poslužite uz omiljeni prilog, salatu ili umak. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako ukusno skuhati čak i najjeftiniju tjesteninu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version