Kako kuhati “generalsku” mast: tako ukusnu mast još niste probali

Mnogi ljudi vole svinjsku mast. Što je s “generalskom” mašću? Oni koji su ga probali kažu da se nemoguće otrgnuti.

Zašto je naziv ovakav? Navodno zato što tanka svinjska mast ima slojeve mekanog mesa koji podsjećaju na generalske pruge.

Kao što je rekla Yulia Arkhipova, stručnjakinja za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte kategorije, mnogi ljudi cijene ovu mast jer jedna svinja daje samo 4 kilograma proizvoda.

Dakle, evo recepta za pripremu “generalke”. Trebat će vam: kilogram svinjske masti, senf (60-70 grama), mljeveni crni i aromatični papar.

Potreban vam je i češnjak (40-50 grama), lovorov list (5-6 komada), dimljena paprika i soja umak (nekoliko kapi).

salo
Fotografija: © Belnovosti

Kuhanje započinjemo namakanjem svinjske masti u vodi sa soli (25 grama soli na 1 litru vode). Namočiti 4-6 sati.

Zatim izvaditi iz vode i osušiti ručnikom, zatim natrljati senfom, mljevenom paprikom i ribanim češnjakom, dodati mljevenu papriku i soja umak.

Zatim mast preklopite na pola (kožom prema van), a unutra stavite list lovora.

Nakon toga ostavite proizvod da se marinira 4 do 6 sati.

Nakon što prođe to vrijeme, zarolajte mast u foliju i stavite je u pećnicu na 40 minuta (temperatura – 190 stupnjeva).

Zatim ćemo ga izvaditi, razviti foliju i vidjeti je li kora zapečena. Ako nije, ostavite u pećnici još 10-12 minuta, ali na temperaturi od 200 stupnjeva.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti ukusan džem od jagoda s čokoladom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki