Jedno od popularnih mesnih jela u sovjetskim kantinama je goveđi stroganoff. Sovjetske domaćice pokušavale su držati korak s kuharima ugostiteljskog sustava, ali stvari u kuhinji još uvijek nisu išle.
Ipak, goveđi prilog postao je najomiljenije jelo za ručak ili večeru.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti ovo poluzaboravljeno jelo.
Potreban:
- govedina (loun) – 0,5 kg;
- kiselo vrhnje – 180 g;
- luk (lukovica) – 2 kom .;
- brašno – 2 žlice. l.;
- pasta od rajčice – 2 žličice;
- sol i papar na okus;
- biljno ulje.
Kako kuhati
1. Meso je potrebno narezati na tanke komade, istući čekićem, a potom narezati na tanke trakice.
2. Luk ogulite, sitno nasjeckajte i popržite u zagrijanoj tavi s biljnim uljem.
3. Kad luk porumeni dodajte meso i pržite uz stalno miješanje 7-10 minuta.
4. Sada je potrebno dodati brašno, promiješati, uliti kiselo vrhnje i umak od rajčice, posoliti i popapriti po ukusu.
5. Ostavite meso da se dinsta ispod poklopca na srednjoj vatri 10-15 minuta.
Meso se najčešće posluživalo uz kašu ili pire krumpir.
Ranije smo vam rekli kako kuhati škampe.