Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati goveđi stroganoff: recept sovjetskih kuhara

Jedno od popularnih mesnih jela u sovjetskim kantinama je goveđi stroganoff. Sovjetske domaćice pokušavale su držati korak s kuharima ugostiteljskog sustava, ali stvari u kuhinji još uvijek nisu išle.

Ipak, goveđi prilog postao je najomiljenije jelo za ručak ili večeru.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti ovo poluzaboravljeno jelo.

Potreban:

  • govedina (loun) – 0,5 kg;
  • kiselo vrhnje – 180 g;
  • luk (lukovica) – 2 kom .;
  • brašno – 2 žlice. l.;
  • pasta od rajčice – 2 žličice;
  • sol i papar na okus;
  • biljno ulje.

Kako kuhati

1. Meso je potrebno narezati na tanke komade, istući čekićem, a potom narezati na tanke trakice.

2. Luk ogulite, sitno nasjeckajte i popržite u zagrijanoj tavi s biljnim uljem.

Fotografija: © Belnovosti

3. Kad luk porumeni dodajte meso i pržite uz stalno miješanje 7-10 minuta.

4. Sada je potrebno dodati brašno, promiješati, uliti kiselo vrhnje i umak od rajčice, posoliti i popapriti po ukusu.

5. Ostavite meso da se dinsta ispod poklopca na srednjoj vatri 10-15 minuta.

Meso se najčešće posluživalo uz kašu ili pire krumpir.

Ranije smo vam rekli kako kuhati škampe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version