Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati grah kako biste izbjegli nadutost: naučite pravilno kuhati

Poznato je da je jedenje graha prepuno takvih neugodnih posljedica kao što je nadutost.

Kako to izbjeći, kaže Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekarka četvrte klase.

Kako kuhati grah da izbjegnete nadutost

Namakanje graha prije kuhanja pomoći će u izbjegavanju probavnih problema.

Za namakanje je potrebno nekoliko sati. Bez namakanja možete kuhati samo grah iz ovogodišnje berbe, star najviše dva mjeseca.

Grah ne možete kuhati u istoj vodi u kojoj se namakao, morate dodati svježu vodu.

Fotografija: © Belnovosti

U vrućem vremenu, preporučljivo je namočiti grah u hladnjaku, to će pomoći da se izbjegne kiseljenje.

Ranije je stručnjak rekao kako pripremiti ukusno mljeveno meso čak i od jeftinog mesa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version