Nije tako teško kuhati džem od malina tako da ispadne gust i ne potamni.
Otkrivamo vam tajne pravljenja gustog i svijetlog džema od malina.
Kako dobiti gust i svijetli džem od malina
Prvo, ne možete koristiti posude s tankim zidovima i dnom, džem će izgorjeti i potamniti.
Drugo, ne odstupajte od omjera bobičastog voća i šećera. Idealno je ovo 1:1.
Ako je bobica vrlo slatka, količina šećera može se smanjiti, ali ne više od trećine.
Treće, maline se prvo moraju pošećeriti.
Nikada ne razrjeđujte dobiveni sirup vodom; džem bi se trebao sastojati samo od bobica i šećera.
Kako džem ne bi potamnio, potrebno ga je stalno miješati i na vrijeme maknuti s vatre.
Mnoge domaćice su uvjerene da dugotrajno kuhanje daje gustoću, ali to nije tako. Predugo kuhanje samo dovodi do tamnjenja džema.
Provjereno od strane urednika