Mnogi ljudi vole jednostavna, ali ukusna jela, jer ponekad želite “najrazumljiviju” hranu.
U takvim slučajevima vrijedi kombinirati već poznate sastojke kako biste stvorili izvrsnu verziju jela.
Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, predlaže pripremu izdašnog i kvalitetnog priloga.
Kako kuhati heljdu s jajima?
Popis namirnica
– 200 grama heljde;
– 400-500 ml vode;
– jedan luk;
– dva jaja;
– pedeset grama maslaca;
– sol i začini po vlastitom nahođenju.
Način kuhanja
Prije svega, u odvojenim posudama trebate kuhati heljdu i kokošja jaja dok se potpuno ne skuhaju. To su naši glavni sastojci, koji će se onda međusobno nadopunjavati.
Za to vrijeme podijelite maslac na dva jednaka dijela. Jedan od njih stavimo u tavu, otopimo i pržimo luk dok se ne pojavi korica.
Kad je heljda gotova dodajte ostatak ulja i posolite. Dodajte nasjeckana kokošja jaja i prženi luk.
Promiješajte i poslužite.
Ranije smo razgovarali o tome zašto dodavati cimet šećer u kotlete.