Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati heljdu s jajima: jednostavno i zadovoljavajuće jelo – odličan recept

Mnogi ljudi vole jednostavna, ali ukusna jela, jer ponekad želite “najrazumljiviju” hranu.

U takvim slučajevima vrijedi kombinirati već poznate sastojke kako biste stvorili izvrsnu verziju jela.

Na primjer, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, predlaže pripremu izdašnog i kvalitetnog priloga.

Kako kuhati heljdu s jajima?

Popis namirnica

– 200 grama heljde;
– 400-500 ml vode;
– jedan luk;
– dva jaja;
– pedeset grama maslaca;
– sol i začini po vlastitom nahođenju.

Način kuhanja

Prije svega, u odvojenim posudama trebate kuhati heljdu i kokošja jaja dok se potpuno ne skuhaju. To su naši glavni sastojci, koji će se onda međusobno nadopunjavati.

Fotografija: © Belnovosti

Za to vrijeme podijelite maslac na dva jednaka dijela. Jedan od njih stavimo u tavu, otopimo i pržimo luk dok se ne pojavi korica.

Kad je heljda gotova dodajte ostatak ulja i posolite. Dodajte nasjeckana kokošja jaja i prženi luk.

Promiješajte i poslužite.

Ranije smo razgovarali o tome zašto dodavati cimet šećer u kotlete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version