Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati juhu na logorskoj vatri: 5 savjeta – i jelo će sigurno biti uspješno

Juha kuhana na vatri idealno je jelo za one koji idu na planinarenje ili se opuštaju na selu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, ispričala je kako pripremiti bogatu mesnu juhu s povrćem u prirodi tako da ispadne ukusnija od one prve poslužene u dobrom restoranu.

Juhe u prirodi često se pripremaju u kotlu jer se zahvaljujući okruglom obliku sastojci ravnomjerno zagrijavaju i ne zagore.

Dugim procesom pirjanja meso postaje mekano, a povrće mekanim i “natopljenim” juhom.

Da bi jelo bilo savršeno, morate se pridržavati i drugih važnih pravila.

Fotografija: © Belnovosti

1. Juha na vatri se, ponavljamo, priprema pirjanjem pa se pripremite da će proces trajati od dva do dva i pol sata, ovisno o količini sastojaka i veličini kotlića.

2. Želite li iz kotlića dobiti uistinu ukusno i aromatično jelo, za pripremu koristite svježe namirnice umjesto smrznutih

3. Meso i povrće narežite na veće komade kako se tijekom dinstanja ne bi pretvorili u kašu. Krumpir, luk i mrkvu općenito je dopušteno dodati cijele.

4. Tijekom kuhanja ne zaboravite prilagoditi jačinu topline kako bi se povrće i meso polako pirjali u juhi i ne bi zagorjeli.

5. Obavezno koristite začine i bilje – to mogu biti češnjak, kopar, peršin, cilantro, bosiljak i drugi začini.

Ranije smo vam rekli kako pravilno skladištiti zrna kave.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version