Kako kuhati juhu od tikvica: lagana, izdašna i vrlo ukusna

Tikvice su svestrano povrće u kulinarstvu. Ne samo da se prže, pirjaju, kisele i prerađuju u kavijar, već i uvaljaju u voćne kompote.

Još jedno jelo koje većini nije najpoznatije je juha od tikvica.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, ispričala je kako napraviti pire juhu od tikvica s bosiljkom.

Potreban

  • tikvice – 700 gr;
  • poriluk – 250 gr;
  • celer (stabljika) – 170 gr;
  • bosiljak (svježi) – 55 g;
  • češnjak – 3 režnja;
  • biljno ulje – 5 tbsp. l.;
  • voda – 1,2 l;
  • sol, crni papar (mljeveni) po ukusu.

Kako kuhati

1. Tikvice, poriluk i stabljike celera narežite na sitne kockice. Provucite češnjak kroz prešu.

2. U lonac ulijte biljno ulje, zagrijte ga i dodajte poriluk i celer. Pirjajte oko 5 minuta, po potrebi dodajte ulje.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

3. Dodajte češnjak, pirjajte 30 sekundi i dodajte tikvice. Pirjajte 1 minutu i dodajte listove bosiljka i sol u tavu i promiješajte.

4. Ulijte vodu, zakuhajte, pokrijte posudu poklopcem, kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta uz miješanje.

Juhu maknite s vatre, sadržaj sameljite blenderom, dodajte svježi bosiljak, za okus možete dodati sok od limuna i malo maslinovog ulja. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli zašto biste trebali pržiti limun u tavi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki