Kako kuhati kajganu na seoski način: zašto je bolja od obične kajgane?

Želite li pripremiti ukusan i zasitan doručak koji će vam pružiti energiju do sredine dana?

Onda svakako obratite pažnju na recept za jelo pod nazivom “kajgana na seoski način”.

Jelo ima dvije prednosti u odnosu na jednostavnu kajganu.

Prvo, doručak u “seoskom stilu” je ukusniji.

Drugo, takva kajgana je hranjivija.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

I sve zahvaljujući prisutnosti dodatnih sastojaka – krumpira i luka.

Recept za ukusan doručak podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako kuhati kajganu na seoski način

Uzmite jedan krumpir, narežite ga na male kockice ili ploške i stavite u zagrijanu tavu u koju ste ulili biljno ulje.

Čim se na površini komadića povrća pojavi zlatna korica, u tavu dodajte nasjeckani luk.

Kad je smjesa od povrća gotova, prebacite je na tanjur.

Dok se smjesa krumpira i luka hladi, umutite četiri jaja.

Pripremljenu smjesu od jaja posolite i popaprite te joj dodajte prethodno poprženu smjesu od povrća.

Dobivenu smjesu izlijte u tavu i pržite dok jaja ne budu gotova.

Rezultat je nevjerojatno ukusno i zadovoljavajuće jelo.

Usput, kajgani na seoski način možete dodati još jedan sastojak – pržene gljive. Ispast će još ukusnije.

Ranije je gurmanima rečeno kako napraviti jednostavnu, ali ukusnu pitu sa zelenim lukom i sirom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki