Kako kuhati kotlete na francuskom: vrlo je ukusno

Vjerojatno svaki gurman zna za jelo pod nazivom “meso na francuski”.

U isto vrijeme, nisu svi ljubitelji hrane svjesni postojanja sličnog jela – “francuski kotleti”.

Jeste li umorni od običnih kotleta? Zatim pripremite drugu njihovu varijantu!

Sigurno ćete biti zadovoljni! Uostalom, hrana je nevjerojatno sočna i ima svijetli okus.

Recept za primamljivo i vrlo ukusno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjak za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

hrana
Fotografija: © Belnovosti

Recept za francuski kotlet

Prvo morate pripremiti sve komponente budućeg mljevenog mesa.

Uzmite tri kriške štruce i izrežite ih. Dobivene kocke stavite u duboku posudu i napunite kefirom.

Dok pečenje upija fermentirani mliječni proizvod, krupno nasjeckajte jedan luk i dobivenu masu stavite u prethodno zagrijanu tavu u koju ste ulili malo biljnog ulja.

Toplinsku obradu luka treba nastaviti sve dok se na površini povrća ne pojavi zlatna boja.

Zatim trebate izrezati 700 grama pilećeg filea i dobivene komade provući kroz mlin za meso. Na sličan način nasjeckajte prethodno namočenu štrucu i preprženi luk, te jedan režanj češnjaka.

U dobivenu kombinaciju trebate dodati jedno sirovo jaje. Masu treba posoliti, popapriti, dobro izmiješati i istući. Mljeveno meso je spremno.

Zatim biste trebali nasjeckati još jedan luk. Dobivene kolutove možete preliti kipućom vodom kako biste uklonili gorčinu iz povrća.

Također je potrebno narezati rajčice (2 komada) i kisele krastavce (3 komada) na tanke okrugle ploške, a također naribati 100 grama sira.

Nakon toga trebate od mljevenog mesa oblikovati okrugle kotlete direktno na limu za pečenje. Da biste to učinili, morate koristiti prsten za kuhanje.

Trebali biste dobiti kotlete debljine oko 1 centimetar. Na svaki od njih stavite malo luka i 2-3 komada krastavca i ploške rajčice. Sve “strukture” pospite naribanim sirom.

Stavite lim s budućim kulinarskim proizvodima u pećnicu na trećinu sata. Kuhanje treba provoditi na temperaturi od 180 stupnjeva.

Prethodno je gurmanima objašnjeno zašto su kotleti u restoranu uvijek bolji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki