Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati kotlete od jaja: jednostavan recept za ukusno jelo

Mnoge domaćice već su se uvjerile da se kotleti uspješno rade ne samo od mesa i peradi.

Postoje prekrasni recepti sa zobenim pahuljicama, lećom, ciklom i drugim neočekivanim sastojcima.

Stoga uvijek ima smisla probati nešto novo, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.

Kako napraviti ukusne kotlete od jaja

Komponente

– pet jaja srednje veličine;
– treći dio standardne štruce;
– jedno nekuhano jaje;
– pet žlica pirea;
– jedan prženi luk;
– paniranje;
– sol, začini i svi dodaci po vlastitom nahođenju.

Proces kuhanja

Pet kokošjih jaja potrebno je kuhati dok se potpuno ne skuhaju, pričekati da budu na sobnoj temperaturi i oguliti ih. Odvojite žumanjke i usitnite ih nožem.

Fotografija: © Belnovosti

Pogača bez kora se namoči u vodu i doda žumanjcima. Također šaljemo prženi luk. Zatim dodajte nasjeckane bjelanjke, pire krumpir, sirova jaja, začine i sol.

Oblikujemo kotlete, paniramo ih i počnemo pržiti.

Ranije smo razgovarali o tome kako poboljšati okus Oliviera.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version