Kako kuhati kotlete od kupusa i leće: jednostavan recept – nevjerojatno zdrav

Vremena u kojima su se kotleti pripremali samo od ribe, mesa i peradi su daleka prošlost: zahvaljujući aktivnom širenju ideja vegetarijanstva i veganstva, jela od povrća i mahunarki počela su obogaćivati ​​prehranu mnogih.

Poznato je da su vegetarijanski kotleti mnogo zdraviji od mesnih.

Osim toga, korištenje pravog recepta pomoći će vam da pripremite ukusno jelo, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako pripremiti ukusno i zdravo jelo?

Popis sastojaka

– jedna srednja mrkva;
– oko 400 grama kupusa;
– jedan luk;
– oko jedne i pol čaše leće;
– tri žlice kvalitetnog maslinovog ulja;
– začini i sol.

Način kuhanja

Odaberete li žutu ili crvenu leću, tada je trebate samo isprati i držati u kipućoj vodi oko osam minuta. Ali druge vrste mahunarki najbolje je držati u vodi preko noći.

kupus
Fotografija: © Belnovosti

Zatim je potrebno leću ispasirati.

U međuvremenu pržite mrkvu s lukom i kupusom 12 minuta na ulju ispod poklopca. Nakon toga dodajte smjesu u zdjelu blendera s lećom. Dodajte sol i začine.

Nakon toga možete početi pržiti.

Ranije smo razgovarali o tome kako ukusno marinirati svinjski kebab.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki