Štapiće od rakova uglavnom povezujemo s raznim predjelima ili salatama jer su za njih izuzetno prikladni.
Pritom malo tko zna da mogu postati dobro glavno jelo.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, dijeli tajnu kako napraviti kotlete od rakova.
Recept za zanimljivu poslasticu je:
Proizvodi koje trebate
– malo pakiranje štapića (100 grama);
– ista količina tvrdog sira;
– jaje;
– režanj češnjaka;
– krušne mrvice (koliko će biti potrebno);
– sol i papar (po vlastitom nahođenju);
– biljno ulje.
Metodologija
Za ovaj recept trebali biste koristiti smrznute, a ne ohlađene štapiće. Trebali biste početi kuhati odmah nakon kupnje. Prije svega štapićima skinite ambalažu i usitnite ih pomoću ribeža.
Isto radimo i sa sirom i sjedinimo sastojke. Dodajte češnjak nasjeckan nožem, jaje, sol i papar te promiješajte.
Oblikujemo kotlete, paniramo ih i počnemo pržiti.
Takvo jelo još niste probali.
Prethodno smo govorili o tome kojim trikovima možete poboljšati okus kave.