Ljeto je vrijeme za isprobavanje novih recepata s tikvicama.
Ispostavilo se da možete napraviti prekrasne kotlete sa sirom, začinskim biljem i češnjakom od najomiljenijeg povrća ljudi.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti kotlete od tikvica.
Potreban:
- tikvice – 1 kom .;
- brašno – 1 staklo;
- sir – 100 gr;
- jaja – 2 kom .;
- zelje, sol, papar na okus.
Kako kuhati
1. Tikvicu narendati na krupnije rende, a iz dobivene mase ocijediti višak soka.
2. Zelje nasjeckajte, češnjak nasjeckajte, sir naribajte na krupnije ribež i izmiješajte sastojke.
3. Zatim dodajte jaja, brašno i dobivenu masu dobro izmiješajte.
Zatim oblikujemo kotlete i pržimo u biljnom ulju 2-3 minute sa svake strane. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli koje pogreške kvare boršč.
Provjereno od strane urednika