Kako kuhati “Kremlin Khryapa”: prema legendi, to je bila omiljena salata Brežnjeva

Postoji snack pod nazivom “Kremlin Khryapa”.

Prema legendi, ova je salata bila jedno od omiljenih jela Leonida Iljiča Brežnjeva, generalnog sekretara Centralnog komiteta KPSS-a od 1964. do 1992. godine.

Vrlo je lako povjerovati da je sovjetski državnik jako volio “kremaljskog Khryapu”.

Uostalom, jelo je doista nevjerojatno ukusno. U isto vrijeme, nema ništa komplicirano u njegovoj pripremi.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda, prisjetila se recepta za ukusnu salatu.

kupus
Fotografija: © Belnovosti

Recept za salatu Kremlin Khryapa

Najprije pripremite čistu, duboku posudu: tu ćete staviti nasjeckane sastojke.

Kilogram bijelog kupusa nasjeckajte, dvije mrkve i jednu cveklu naribajte, dvije glavice luka narežite na tanke kolutiće.

Smjesu povrća dobro izmiješajte i prelijte vrućom marinadom.

Potonji se priprema na sljedeći način: u loncu morate pomiješati običnu vodu (3 šalice), suncokretovo ulje (0,75 šalica), devet posto octa (pola šalice), sol (1 žlica), granulirani šećer (10 žličica). Ova tekućina se mora zagrijati.

Pričekajte da se mješavina povrća prelivena marinadom ohladi i prebacite je u staklenke. Posude stavite u hladnjak. Za nekoliko dana ukusna salata bit će spremna za jelo.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki