Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati krumpir na puškinski način: stari recept – jelo ispada zlatne kore i mrvičaste pulpe

Veliki ruski pjesnik Aleksandar Sergejevič Puškin jako je volio krumpir.

Vjeruje se da se piscu posebno svidjelo jelo od krumpira koje je prošlo “dvostruku obradu”.

Govorimo o kuhanju i prženju.

Zbog toga se kuhani noćurak zagrijan u tavi često naziva “krumpir na Puškin”.

Ali kako pravilno pripremiti ovo jelo? Postoje određene nijanse o kojima je govorila Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrte klase.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za krumpir “a la Pushkin”

Prvo morate skuhati povrće. Važna točka: nema potrebe guliti krumpir prije kuhanja.

Drugim riječima, trebate skuhati kuhani krumpir u ovojnici.

Čim je velebilje spremno, mora se ukloniti iz tave.

Zatim morate pričekati dok se povrće ne ohladi. No, proces se može ubrzati: ohladite krumpir tako da ga stavite u vrećicu i prelijete hladnom vodom.

Sljedeća faza je rezanje povrća na kriške. Dobivene komade treba popržiti na maslacu ili masti.

Krajnji rezultat je ukusno jelo. Njegov izgled i konzistencija bit će idealni: ispod zlatne kore nalazi se mrvičasta pulpa.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti pravu okroshku.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version