Veliki ruski pjesnik Aleksandar Sergejevič Puškin jako je volio krumpir.
Vjeruje se da se piscu posebno svidjelo jelo od krumpira koje je prošlo “dvostruku obradu”.
Govorimo o kuhanju i prženju.
Zbog toga se kuhani noćurak zagrijan u tavi često naziva “krumpir na Puškin”.
Ali kako pravilno pripremiti ovo jelo? Postoje određene nijanse o kojima je govorila Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrte klase.
Recept za krumpir “a la Pushkin”
Prvo morate skuhati povrće. Važna točka: nema potrebe guliti krumpir prije kuhanja.
Drugim riječima, trebate skuhati kuhani krumpir u ovojnici.
Čim je velebilje spremno, mora se ukloniti iz tave.
Zatim morate pričekati dok se povrće ne ohladi. No, proces se može ubrzati: ohladite krumpir tako da ga stavite u vrećicu i prelijete hladnom vodom.
Sljedeća faza je rezanje povrća na kriške. Dobivene komade treba popržiti na maslacu ili masti.
Krajnji rezultat je ukusno jelo. Njegov izgled i konzistencija bit će idealni: ispod zlatne kore nalazi se mrvičasta pulpa.
Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti pravu okroshku.