Lijene sarmice odlična su opcija za ukusan ručak kada ne želite dugo vremena provoditi za štednjakom.
Sastojci
Za 450-500 g mljevenog mesa treba pripremiti:
- riža – 200 g;
- bijeli kupus – 450 g;
- mrkva – 1 kom .;
- luk – 1 kom .;
- jaja – 2 kom .;
- umak od rajčice – 300 g;
- voda – 500 ml.
Također morate pripremiti sol, papar i biljno ulje.
Kako kuhati lijene peciva u pećnici
Za početak rižu treba skuhati i ohladiti. Povrće je potrebno nasjeckati.
Kupus prelijte kipućom vodom i ostavite 10 minuta. Potom vodu ocijediti, a izrendani kupus pomiješati sa mljevenim mesom, razmućenim jajima sa začinima i ostalim sastojcima. Masi je potrebno dati oblik.
Čim su kiflice spremne, potrebno ih je staviti u posudu za pečenje.
Ostatak luka i mrkve treba popržiti, pomiješati s umakom, soli i paprom.
Čim masa prokuha, potrebno je preliti sarmice.
Jelo treba peći ispod folije ne više od 40-45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Prethodno smo vam rekli kako zamijeniti rižu u klasičnim sarmicama.