Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati lijene kiflice s kupusom u pećnici: odlična opcija za izbjegavanje provođenja puno vremena u kuhinji – napomena za domaćice

Lijene sarmice odlična su opcija za ukusan ručak kada ne želite dugo vremena provoditi za štednjakom.

Sastojci

Za 450-500 g mljevenog mesa treba pripremiti:

  • riža – 200 g;
  • bijeli kupus – 450 g;
  • mrkva – 1 kom .;
  • luk – 1 kom .;
  • jaja – 2 kom .;
  • umak od rajčice – 300 g;
  • voda – 500 ml.

Također morate pripremiti sol, papar i biljno ulje.

Kako kuhati lijene peciva u pećnici

Za početak rižu treba skuhati i ohladiti. Povrće je potrebno nasjeckati.

Fotografija: © Belnovosti

Kupus prelijte kipućom vodom i ostavite 10 minuta. Potom vodu ocijediti, a izrendani kupus pomiješati sa mljevenim mesom, razmućenim jajima sa začinima i ostalim sastojcima. Masi je potrebno dati oblik.

Čim su kiflice spremne, potrebno ih je staviti u posudu za pečenje.

Ostatak luka i mrkve treba popržiti, pomiješati s umakom, soli i paprom.

Čim masa prokuha, potrebno je preliti sarmice.

Jelo treba peći ispod folije ne više od 40-45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Prethodno smo vam rekli kako zamijeniti rižu u klasičnim sarmicama.

Exit mobile version