Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati lijeni khachapuri: svakako razmazite svoju obitelj

Lijeni recepti omogućuju pripremu jela nacionalne kuhinje koja imaju gotovo isti okus, ali samo puno brže.

Najukusniji su recepti za pečenje, ali oni oduzimaju najviše vremena.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako skuhati lijeni khachapuri za 15 minuta.

Potreban:

  • brašno – 1 staklo;
  • mlijeko – 1 staklo;
  • sir (suluguni) – 250 gr;
  • jaje – 1 kom .;
  • maslac – 20 g;
  • sol po ukusu.

Kako kuhati

1. Jaje umutiti pjenjačom, posoliti, uliti mlijeko i promiješati.

2. Sada možete prosijati brašno, naribati sir i dodati u tijesto.

Fotografija: Pixabay

3. Dobro promiješajte i zagrijte tavu.

4. Otopite maslac i ulijte tijesto u tavu u ravnomjernom sloju.

Pecite poklopljeno na srednjoj vatri 5-7 minuta, zatim preokrenite i pecite do kraja.

Pustite da se ohladi i poslužite zajedno sa začinskim biljem i svježim povrćem.

Ranije smo vam rekli što treba učiniti s bisernim ječmom kako bi kaša bila mnogo ukusnija.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version