Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati lonac od svježeg sira u tavi: jelo ispada nježno i aromatično – jednostavan recept

Lonac od svježeg sira jednostavno je i ukusno jelo koje možete poslužiti kao doručak ili odličan desert. U isto vrijeme, mnogi su navikli na činjenicu da se takva poslastica priprema u pećnici.

No ukusnu složencu možete jednostavno pripremiti u tavi.

Sastojci

Za 500 g svježeg sira treba uzeti:

  • jaja – 3 kom .;
  • šećer – 5 žlica. l.;
  • griz – 4 žlice. l.;
  • limunova korica – 1 žličica;
  • biljno ulje – 2 žlice. l.

Kako skuhati ukusnu tepsiju u tavi

Prvo morate temeljito umutiti jaja sa šećerom. Zatim ovoj masi morate dodati griz, svježi sir i koricu.

Fotografija: © Belnovosti

Pripravak se mora dobro promiješati. Za to možete koristiti mikser.

Tavu je potrebno namazati uljem i zagrijati na jakoj vatri.

Zatim treba smanjiti vatru.

Nakon toga kuhati džezvu na laganoj vatri i poklopljeno oko pola sata.

Najbolje je poslužiti poslasticu s kiselim vrhnjem, bobicama ili komadićima voća.

Ranije smo vam rekli kako skuhati ukusnu tepsiju u pećnici.

Exit mobile version