Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati manti bez posebne tave: metoda “minuta”.

Mantovarka ili mantyshnitsa je naziv za posebnu tavu namijenjenu pripremi jela pod jednako neobičnim nazivom “manti”.

Međutim, ako nemate ovaj “uređaj” pri ruci, nema veze – savjet stručnjaka iz internetske publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, pomoći će vam da pripremite večeru.

Osim što za dotičnu metodu nije potrebna posebna tava, u ovom slučaju manti se kuhaju, iako ne za minutu, ali ipak puno brže nego inače.

Dakle, za kuhanje mantija možete koristiti najobičniju tavu.

Na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu, zatim dodajte paradajz pastu, sol i papar.

Fotografija: Pixabay

Možete dodati svoje omiljene začine i nasjeckani češnjak.

Zatim morate staviti mante na povrtnu podlogu, ostavljajući male razmake između njih kako se ne bi slijepile, i preliti ih juhom. Tekućina bi trebala prekriti manti za dvije trećine.

Nakon vrenja smanjite vatru na nisku, zatvorite poklopac i kuhajte manti još 10 minuta.

Manti pripremljeni na ovaj način ne ispadaju ništa lošije od onih pripremljenih na pari, a umak je izvrstan dodatak vašem omiljenom jelu.

Ranije je stručnjak rekao kako pripremiti kholodnik s kefirom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version