Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati meso na ruskom: mnogo je ukusnije od mesa na francuskom – ali postoje samo tri razlike

Jelo koje se zove francusko meso izuzetno je popularno na postsovjetskom prostoru.

I nema ništa iznenađujuće u ljubavi velikog broja gurmana prema ovom jelu.

Jelo je ukusno i zadovoljavajuće. Potpuno se zasluženo smatra svečanim.

Pa ipak, kuhari amateri trebali bi obratiti pozornost na slično, ali ipak drugačije jelo – meso na ruski način.

Ima bolji okus od francuskog mesa, iako razlike nisu tolike.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako se rusko meso razlikuje od francuskog?

Ako postoje tri razlike. Oni su, na prvi pogled, beznačajni. Ali zapravo oni imaju veliki utjecaj na okus i konzistenciju jela.

  1. Teško je nazvati meso “lisnatim” jelom na ruskom. Ako se kod pripreme mesa na francuskom sastojci moraju slagati u slojevima, onda se meso na ruskom radi ovako: na komade mesa morate staviti mješavinu sira, rajčice i majoneze.
  2. Komadi mesa moraju biti prethodno prženi.
  3. Kod kuhanja mesa na ruski način obično se ne koristi krumpir. Mora se pripremiti posebno za jelo. Krompir možete samo skuhati, a možete ga i zgnječiti.

Ruski recept za meso

Uzmite kilogram filea i narežite ga na komade po zrnu. Trebali biste dobiti “pločice” debljine pola centimetra ili nekoliko milimetara više.

Meso je potrebno posoliti, popapriti i pržiti u tavi – 100-120 sekundi sa svake strane.

Ova metoda rezanja i toplinske obrade jamči nevjerojatnu sočnost budućeg jela.

Zatim je potrebno pripremiti smjesu koja će potom završiti na komadima mesa. Uzmite dvije rajčice, skinite kožicu i sitno ih nasjeckajte na kockice.

Dobivene komadiće pomiješajte sa 150 grama naribanog sira i tri žlice majoneze.

Pripremljenu smjesu premažite na komade mesa poslagane u posudu za pečenje.

Posudu stavite u pećnicu na pola sata. Temperatura bi trebala biti 200 stupnjeva.

Krajnji rezultat je nevjerojatno nježno jelo s ukusnim umakom.

Ranije su gurmanima govorili kako pripremiti savršeno pečenje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version