Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati najaromatičniju juhu od gljiva: ne znaju svi za ove tajne

Po želji se i klasično jelo može učiniti još boljim i ukusnijim.

Ako volite, primjerice, juhu od gljiva, onda treba obratiti pozornost na njenu aromu.

Prema riječima kuharice Julije Arkhipove, stručnjakinje za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, neke tajne pomoći će vam da se nosite s ovim zadatkom.

O kakvim kulinarskim životnim trikovima govorimo?

Ne zaboravite na sušene gljive

Vrijedno je zapamtiti da sušene gljive kuhari koriste bez greške, jer samo oni mogu pružiti tako intenzivnu aromu.

Mogu se sigurno kombinirati sa svježim ili smrznutim gljivama.

Fotografija: © Belnovosti

Pravilna obrada svježih gljiva

Ne biste trebali samo staviti gljive u tavu: njihova aroma neće biti tako svijetla koliko bismo željeli. Najbolje je zagrijati tavu na maslacu.

Proizvod se mora pržiti tri minute.

Dodatne komponente

Sigurno znate da će određene komponente jelo učiniti aromatičnijim i ukusnijim. Stoga se u juhu od gljiva preporuča dodati korijenje celera i peršina.

Ovi sastojci su zgnječeni u trake.

Ranije smo razgovarali o tome koji se začini mogu koristiti za pečenje piletine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version