Kako kuhati najbolje kotlete: navedeni su glavni trikovi – što domaćice moraju znati

Kotleti se sa sigurnošću mogu klasificirati kao jelo koje možete kuhati cijeli život i stalno otkrivati ​​nešto novo.

Ponekad nam trikovi i tehnike omogućuju postizanje tako neočekivanih rezultata da zanimanje za kuhanje samo raste.

Ako želite da kotleti budu savršeni, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na nekoliko važnih točaka.

Što su oni?

Meso mora biti visoke kvalitete

Neke domaćice vjeruju da je jeftino, žilavo meso sasvim prikladno za kotlete, ali jednostavno neće uspjeti za druga jela. Ali u ovom slučaju nećete dobiti ni kotlete.

Čak i ako meso usitnite i dodate sve tajne sastojke, kotleti će ispasti u najboljem slučaju osrednji.

kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Proporcije

Ne biste trebali kuhati kotlete samo od jedne vrste mesa, čak i ako vam se ova ideja čini ispravnom. Jelo će uvijek biti bolje ako dodate različite vrste mesa i kombinirate ih.

Posebno je važno dodati svinjetinu dijetalnim sortama zbog mirisa, sočnosti i okusa.

Salo

Ne biste trebali zaobići ovaj prehrambeni proizvod: svinjska mast može čak i nevjerojatno suho mljeveno meso učiniti sočnim i ukusnim. Jedan mali komad će biti dovoljan.

Svinjsku mast je također bolje samljeti u stroju za mljevenje mesa.

Krompir umjesto jaja

Jaje svakako ima važnu funkciju. Proizvod povezuje ostatak unutar jela i sprječava raspadanje kotleta. Međutim, jaje ima jednu neugodnu osobinu: jelo može postati žilavo.

Ali jedan krumpir, nariban, izvršit će sve funkcije jaja i učiniti kotlete nježnijim i sočnijim.

Oprezno sa začinima

Neke se domaćice toliko boje kuhanja beskvasnih kotleta da uvode veliku količinu začina. Kao rezultat toga, okus kotleta postaje potpuno drugačiji od onoga što bi trebao biti.

Stoga ne dodajte više od jedne žlice začina.

Maslac

Ovaj proizvod sigurno neće pokvariti kotlete: naprotiv, zajamčen vam je bogat okus. Jedna kocka, prethodno smrznuta i naribana, bit će sasvim dovoljna.

Krastavci i rajčice

Ovo su izvrsne mogućnosti za pravljenje kotleta ljeti kada je povrće jeftino. Tikvice i rajčice dodane mljevenom mesu učinit će ga nevjerojatno ukusnim i nježnim.

Malo šećera

Ako se smatrate poznavateljem kotleta s korom, mljevenom mesu jednostavno morate dodati malo šećera. Zahvaljujući tome, moći ćete pripremiti ukusne kotlete s koricom lijepe boje.

Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti zanimljivu salatu s češnjakom i topljenim sirom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki