Kako kuhati pahuljaste palačinke bez brašna: tajni sastojak će vas spasiti – jelo ispada prozračno i aromatično

Nema potrebe da pravite zalihe brašna da biste sebe i svoje najmilije obradovali ukusnim palačinkama za doručak.

Od griza i kefira možete pripremiti izvrsnu poslasticu. U ovom slučaju, jelo ispada prozračnije, nježnije i s hrskavom koricom.

Koji sastojci su potrebni

  • jaja – 2 kom .;
  • sol – 1 prstohvat;
  • šećer – 50 g;
  • griz – 350 g;
  • kefir – 250 ml;
  • soda – 1 žličica;
  • biljno ulje – 200 ml.

Kako kuhati palačinke bez brašna

Za početak, trebali biste unaprijed pripremiti sve proizvode.

Otprilike pola sata prije kuhanja bolje ih je izvaditi iz hladnjaka da budu na sobnoj temperaturi.

Palačinke
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga morate početi mijesiti tijesto.

Istucite jaja sa šećerom i soli dok ne postanu glatka. Zatim ulijte kefir i dodajte griz. Tijesto se mora zamijesiti i ostaviti pola sata ispod prozirne folije. Nakon tog vremena možete dodati sodu i ponovno brzo promiješati smjesu.

Palačinke je potrebno ispeći u prethodno zagrijanoj tavi na ulju.

Poslasticu možete poslužiti s kiselim vrhnjem i bobicama. U ovom slučaju, jelo će biti mnogo ukusnije.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti ukusne i slatke palačinke od heljde.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki