Svaka domaćica pokušava smisliti trikove koji će zapravo pomoći da palačinke budu nevjerojatno pahuljaste i ukusne.
Uostalom, svi znaju da je postizanje takvih rezultata vrlo teško.
Stoga je vrijedno obratiti pozornost na uistinu dokazane tajne, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti.
Kako napraviti palačinke ukusne i pahuljaste
Količina šećera
Vrijedno je shvatiti da će konačna kvaliteta poslastice uvelike ovisiti o količini šećera. Ako postoji nedostatak komponente, nećete moći postići lijepu boju. Ali višak šećera neće dopustiti da se tijesto digne.
Stoga pokušajte dodati najviše dvije žlice šećera na pola litre tekućeg temeljca.
Sol
Ne sjećaju se sve domaćice da mala količina soli može učiniti palačinke ukusnijima i pahuljastima. Ne treba vam puno komponenti.
Dovoljan je jedan šapat.
jaja
Važno je zapamtiti da će višak kokošjih jaja samo pokvariti palačinke. Stoga se ograničite na samo jedno jaje po porciji tijesta.
Ranije smo razgovarali o tome koje će vam kulinarske tajne omogućiti pripremu visokokvalitetnih kotleta.