Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati pahuljaste palačinke: iskusne domaćice otkrile su svoje tajne

Ako govorimo o palačinkama, onda vjerojatno odmah zamislimo ukusne i pahuljaste kulinarske proizvode.

Naravno, ne svaki put kad nas mogu zadovoljiti svojim volumenom.

Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja izdanja mreže BelNovosti, savjetuje da obratite pozornost na glavne trikove veličanstvenog jela.

Što su oni?

Temperatura kefira

Možda je najvažnija suptilnost da ne počnete raditi s radnim dijelom ako je kefir hladan.

Unaprijed se ostavi na sobnoj temperaturi tako da ima vremena da se dovoljno zagrije. Ako je glavna komponenta topla, palačinke će narasti.

Fotografija: © Belnovosti

Količina brašna

Unatoč činjenici da je ovo proizvod od brašna, ne bi trebalo biti puno brašna. U suprotnom, tekstura postaje začepljena i teška.

Palačinke koje sadrže puno brašna nikada neće moći narasti i postati rahle.

Nisu potrebni dodatni koraci

Nakon što završite s radom s testom, ne morate ga više dodirivati. Inače ćete narušiti njegovu konzistenciju i zaboraviti na sjaj.

Ranije smo razgovarali o tome kako namazati kiflice pitama.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version