Palačinke bez brašna… Čini se da zvuči apsurdno.
Uostalom, u nedostatku komponente brašna, rezultat bi trebao biti nešto mazivo i ne baš ukusno.
Zapravo, palačinke mogu ispasti vrlo ukusne i bez brašna.
Štoviše, ovaj je rezultat zajamčen ako odaberete odgovarajuću zamjenu za glavni sastojak.
O zanimljivoj alternativnoj komponenti govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.
Recept za palačinke bez brašna
Naravno, potreban je sastojak da tijesto bude manje tekuće.
Ali bolje je koristiti ne brašno, već … griz.
Za dva jaja treba biti 300 grama krupice, čaša kefira, 3 žlice. l. granulirani šećer i pola žličice kuhinjske soli.
Pomiješajte sve gore navedene komponente i ostavite dobivenu masu “na miru” pola sata.
Nakon što to vrijeme istekne, upotrijebite drugi dodatak – sodu bikarbonu (0,5 žličice)
Nakon pet minuta možete početi pržiti palačinke.
Rezultat će biti jelo koje će biti nevjerojatno pahuljasto i nježno.
Vrijedno je naglasiti da palačinke od griza dugo zadržavaju svoju idealnu konzistenciju.