Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati palačinke bez brašna: ispada da je moguće – ispada vrlo ukusno

Palačinke bez brašna… Čini se da zvuči apsurdno.

Uostalom, u nedostatku komponente brašna, rezultat bi trebao biti nešto mazivo i ne baš ukusno.

Zapravo, palačinke mogu ispasti vrlo ukusne i bez brašna.

Štoviše, ovaj je rezultat zajamčen ako odaberete odgovarajuću zamjenu za glavni sastojak.

O zanimljivoj alternativnoj komponenti govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za palačinke bez brašna

Naravno, potreban je sastojak da tijesto bude manje tekuće.

Ali bolje je koristiti ne brašno, već … griz.

Za dva jaja treba biti 300 grama krupice, čaša kefira, 3 žlice. l. granulirani šećer i pola žličice kuhinjske soli.

Pomiješajte sve gore navedene komponente i ostavite dobivenu masu “na miru” pola sata.

Nakon što to vrijeme istekne, upotrijebite drugi dodatak – sodu bikarbonu (0,5 žličice)

Nakon pet minuta možete početi pržiti palačinke.

Rezultat će biti jelo koje će biti nevjerojatno pahuljasto i nježno.

Vrijedno je naglasiti da palačinke od griza dugo zadržavaju svoju idealnu konzistenciju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version