Kako kuhati palačinke bez brašna: postoji jedan način – jelo će ispasti pahuljasto, hrskavo i ukusno

Brašno se smatra nezaobilaznim sastojkom tijesta za palačinke.

Zapravo, kada priprema jelo, kuhar može potpuno bez komponente brašna.

Brašno se može zamijeniti drugim rasutim proizvodom.

Neće ispasti ništa manje ukusno. Osim toga, palačinke će dobiti pahuljastu i aromatičnu hrskavu koricu.

Kako kuhati palačinke bez brašna? Na ovo pitanje odgovorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

palačinke
Fotografija: © Belnovosti

Recept za palačinke bez brašna

Kao što je već spomenuto, brašno treba zamijeniti grizom.

Dva sirova jaja i čaša kefira trebaju dati 250 grama krupice.

Osim toga, u tijesto treba dodati granulirani šećer (2 žlice) i prstohvat soli.

Spremnik s dobivenom smjesom mora se pokriti nečim i ostaviti pola sata.

Čim to vrijeme istekne, dodajte sodu (1 žličicu) u smjesu.

Zatim se baza mora dobro izmiješati. Kao rezultat toga, izaći će tijesto od kojeg ćete dobiti rumene i hrskave palačinke, jer je griz savršeno zasićen uljem.

Osim toga, jelo će se razlikovati po svojoj prozračnosti i svijetlom okusu.

Ranije su gurmanima rekli kako napraviti štapiće od svježeg sira: ovo je jelo ukusnije od uobičajenih kolača sa sirom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki