Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati palačinke od krumpira bez jaja i brašna: provjereni recept

Pobornici “pravih” palačinki od krumpira nikada neće dodati brašno ili kokošja jaja u recept jer vjeruju da će to uništiti jelo.

Međutim, u većini slučajeva čini se nejasno kako pripremiti ukusnu poslasticu.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, podijelila je provjereni recept.

Kako pripremiti kvalitetne palačinke od krumpira bez nepotrebnih sastojaka?

Sastojci

– osam krumpira srednje veličine;
– velika žlica kiselog vrhnja s prosječnim sadržajem masti;
– dva luka (srednja);
– sol i po želji začini;
– ulje (koliko će biti potrebno).

Proces kuhanja

Krumpir prvo ogulite i operite, naribajte i po potrebi ocijedite višak vode. Zatim isto učinite s lukom i promiješajte.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte kiselo vrhnje i sol u smjesu i dovedite je do maksimalno homogenog stanja.

Nakon toga odmah počinjemo pržiti u biljnom ulju kako palačinke od krumpira ne bi potamnile.

Ranije smo razgovarali o tome što iskusne domaćice dodaju u boršč za boju i okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version