Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati palačinke od zelenog luka: neobično i ukusno

Palačinke se pripremaju na kefiru i kvascu, od tikvica, au nekim nacionalnim kuhinjama palačinke se nazivaju bjeloruske palačinke.

Ali palačinke možete napraviti i od zelja, odnosno mladog luka.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti palačinke od zelenog luka.

Potreban:

  • zeleni luk – 200 gr;
  • jaja – 2 kom .;
  • brašno – 70 gr;
  • sol i papar na okus;
  • biljno ulje za prženje.

Kako kuhati

1. Perje luka oprati i protresti da skine višak vlage pa sitno nasjeckati i staviti u duboku zdjelu.

2. U posebnoj zdjeli istucite jaja zajedno sa soli i paprom. Kad je gotovo, prosijte brašno, promiješajte i ostavite stajati 5-7 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

3. U tijesto dodajte luk, promiješajte, zagrijte tavu i pecite kao obične palačinke na kefiru ili kvascu.

Palačinke od luka poslužuju se uz kiselo vrhnje ili salatu od svježeg povrća. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako pravilno oprati bobice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version