Vrijeme je da razmislimo o tome što se sve ukusno može napraviti od patlidžana. Postoji mnogo recepata za do izražaja okus borovnica.
Ovo nije najobičnije jelo – patlidžan s mljevenim mesom.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, rekla nam je kako kuhati.
Potreban:
- patlidžan 2 kom;
- mljeveno meso 200-250 g;
- biljno ulje 5 tbsp. l;
- luk 1 kom;
- češnjak 2 režnja;
- umak od rajčice 7-8 žlica. l;
- vruća voda 200 ml;
- sir, sol i začini po ukusu.
Kako kuhati
1. Patlidžane narežite na uzdužne ploške i poslažite u lim za pečenje.
2. Biljno ulje pomiješajte sa soli i paprom, premažite povrće i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 20 minuta.
3. Nasjeckajte i pržite luk dok ne porumeni, zatim mu dodajte mljeveno meso i dovedite ga do spremnosti te dodajte nasjeckani češnjak i umak od rajčice.
4. Gotove ploške patlidžana slažite u posudu za pečenje, u slojevima, naizmjenično s mljevenim mesom. Zadnji sloj pospite naribanim sirom.
Dodajte vodu, paradajz sos, začine i ulje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva 20 minuta dok ne bude pečeno. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli što dodati juhi od graška za miris i okus.