Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati patlidžan s mljevenim mesom: neobičan recept

Vrijeme je da razmislimo o tome što se sve ukusno može napraviti od patlidžana. Postoji mnogo recepata za do izražaja okus borovnica.

Ovo nije najobičnije jelo – patlidžan s mljevenim mesom.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, rekla nam je kako kuhati.

Potreban:

  • patlidžan 2 kom;
  • mljeveno meso 200-250 g;
  • biljno ulje 5 tbsp. l;
  • luk 1 kom;
  • češnjak 2 režnja;
  • umak od rajčice 7-8 žlica. l;
  • vruća voda 200 ml;
  • sir, sol i začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Patlidžane narežite na uzdužne ploške i poslažite u lim za pečenje.

2. Biljno ulje pomiješajte sa soli i paprom, premažite povrće i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 20 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

3. Nasjeckajte i pržite luk dok ne porumeni, zatim mu dodajte mljeveno meso i dovedite ga do spremnosti te dodajte nasjeckani češnjak i umak od rajčice.

4. Gotove ploške patlidžana slažite u posudu za pečenje, u slojevima, naizmjenično s mljevenim mesom. Zadnji sloj pospite naribanim sirom.

Dodajte vodu, paradajz sos, začine i ulje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva 20 minuta dok ne bude pečeno. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli što dodati juhi od graška za miris i okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version