Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati pileće batake u umaku od citrusa i đumbira: jednostavan recept – nevjerojatno ukusan

Svi znaju da samo pileće meso ima vrlo nježan i delikatan okus, pa se ne preporučuje kuhati bez visokokvalitetne marinade ili učinkovitog umaka.

Stoga vrijedi pokušati otkriti najzanimljivije kombinacije.

Na primjer, možete poslužiti piletinu s đumbirom, curryjem i agrumima, predlaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti. Rezultat će biti jednostavno nevjerojatan.

Kako kuhati takve neobične pileće batake

Popis namirnica

– kilogram potkoljenica;
– mala žlica soli;
– jedan luk i dvije mrkve;
– tri režnja češnjaka;
– komadić korijena đumbira;
– velika žlica curryja;
– dvije naranče.

Način kuhanja

Batake prvo morate tretirati pod vodom i papirnatim ručnikom ukloniti preostalu vlagu. Zatim nožem zarežemo na nekoliko mjesta kako bismo došli do kosti.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga batake je potrebno složiti u posudu, posuti solju, po želji popapriti i preliti sa žlicom ulja. Promiješajte i pričekajte 15 minuta.

Zagrijte tavu na malo ulja i počnite brzo pržiti batake. Morate postići ujednačen izgled kore.

Maknite piletinu s vatre. Na istom ulju popržite luk i naribanu mrkvu. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i korijen đumbira te promiješajte.

Dodajte curry, promiješajte i pričekajte tri minute. Uzimamo naranče. Iz jednog od njih “izvlačimo” žar. Zatim iscijedite sok. Dodamo ga povrću. Zatim šaljemo zest. Po želji možete dodati još soli.

Opet staviti batake i izmiksati. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta.

Ranije smo govorili o tome kako možete pripremiti standardni Olivier.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version