Pire krumpir omiljeni je prilog koji se odlično slaže s raznim dodacima.
Možete ga poslužiti uz ribu, piletinu, povrće i druga jela.
Ali proces kuhanja može potrajati dugo.
Iskusni kuhari znaju da krumpir možete skuhati u pola vremena kako ne biste provodili previše vremena u kuhinji.
Vrlo je jednostavno za napraviti.
Kako brzo skuhati krumpir
Prvo morate uzeti čiste gomolje i izrezati ih na jednake dijelove. U tom slučaju povrće će se brže kuhati.
Međutim, nemojte krumpir prelijevati hladnom vodom. Poželjno je spustiti kriške u već kipuću tekućinu.
Još jedno važno pravilo je odabir pravog posuđa za kuhanje. Kuhari napominju da je tava s tankim dnom i čvrstim poklopcem savršena za to.
Osim toga, važno je na vrijeme dodati sol. To treba učiniti odmah nakon što se krumpir prokuha. Ovaj trik ne samo da će ubrzati proces kuhanja, već će i naglasiti okus priloga.
Ranije smo vam rekli kako zamijeniti mlijeko kada pravite pire krumpir.