Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati pizzu u tavi sa cervelatom: recept koji će iznenaditi vaše kućanstvo

Da biste pripremili ukusnu, zadovoljavajuću i nevjerojatno ukusnu pizzu, trebat će vam samo najpristupačniji i jednostavni sastojci.

Trebat će vam i tava i nekoliko minuta slobodnog vremena.

Što se tiče proizvoda, prema stručnjaku u publikaciji mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharici, pekari četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, trebate kiselo vrhnje, brašno, cervelat, jaja, rajčice, sir i neki drugi (puni popis je ispod).

Sastojci

• punomasno kiselo vrhnje (130 g);
• vrhunsko pšenično brašno (160 g);
• cervelat (230 g);
• crvena paprika (90 g);
• veliko sirovo jaje (3 kom.);
• velike masline bez koštica (5 kom.);
• mljeveni crni papar (2 g);
• majoneza (160 g);
• rajčica (120 g);
• tvrdi sir (170 g);
• zeleni bosiljak (30 g);
• kečap (40 ml);
• ljuta zelena paprika (1 kom.);
• maslinovo ulje (po ukusu);
• mljevena paprika (po ukusu);
• sol (po ukusu).

Proces kuhanja

Stavite kečap u dublju zdjelu i dodajte pola porcije majoneze, dodajte mljevene začine i malo soli, te dobro umutite.

Fotografija: © Belnovosti

Stavite umak za pizzu u hladnjak na nekoliko minuta, zatim isperite povrće i začinsko bilje.

Listove bosiljka grubo nasjeckajte, a rajčicu narežite na ploške.

Papričice i ljute nasjeckajte na tanke kolutiće, zatim cervelat narežite na ploške a sir narendajte, masline nasjeckajte.

U zdjelu staviti jaja i preostalu majonezu, dodati kiselo vrhnje i malo posoliti, lagano umutiti kuhačom.

Dodajte brašno i izradite tijesto, zatim stavite veliku tavu s debelim dnom na srednje jaku vatru.

Zagrijte tavu i namažite joj dno uljem, dodajte tijesto i dobro ga zagladite, a po vrhu ravnomjerno rasporedite umak.

Na tijesto poslažite kriške cervelata i sve povrće, dodajte pola bosiljka, a po vrhu rasporedite masline.

Sastojke obilno pospite ribanim sirom i smanjite temperaturu.

Pizzu sa cervelatom kuhajte ispod poklopca oko 15 minuta, zatim ugasite plamenik i vruće pecivo pospite preostalim bosiljkom i malo ohladite.

Pizzu sa cervelatom prebacite na tanjur, narežite na porcije i poslužite uz bezalkoholna pića.

Ranije smo vam rekli kako kuhati prave palačinke od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version