Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati prave čarobnjake: bez brašna i jaja – jedinstveni recept

Postoji mnogo različitih načina za pripremu čarobnjaka, ali gotovo svi recepti zahtijevaju brašno i jaja. Naravno, dodavanje ovih proizvoda utječe na okus jela.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, predlaže isprobavanje jedinstvenog recepta za čarobnjake bez brašna i jaja – jelo ispada iznenađujuće ukusno, a troškovi pripreme, što je dobra vijest, smanjeni su.

Kao i obično, trebali biste početi s pripremom potrebnih sastojaka. Za 2 kilograma krumpira trebat će vam:

  • 500 g mljevenog mesa;
  • 4 luka;
  • 2 žličice soli;
  • mljeveni crni papar – po ukusu;
  • maslac – za prženje;
  • zelje – izborno.

Sameljite luk na bilo koji prikladan način (blender, ribež, nož), a krumpir naribajte na sitno ribež.

Fotografija: © Belnovosti

Pomiješajte luk i krumpir, iscijedite sok kroz gazu ili krpu. Nema potrebe izlijevati tekućinu – pustite da se slegne.

Nakon nekog vremena sok treba ocijediti, a ostatak škroba dodati u smjesu krumpira, posoliti i popapriti po ukusu.

Počnite formirati čarobnjake. Odvojite malo smjese od krumpira, oblikujte ovalni kolač, na sredinu kolača stavite malo mljevenog mesa i prekrijte smjesom od krumpira.

Čarobnjake pržite na maslacu dok ne porumene sa svih strana. Prebacite čarobnjake u oblik otporan na toplinu, dodajte komadiće maslaca i prekrijte folijom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 50 minuta. 10 minuta prije pečenja maknite foliju da se napravi lagana korica.

Ranije smo vam rekli što dodati boršču za okus i boju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version