Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati prave palačinke od krumpira: ispada da ne morate dodavati jaja i brašno

Želite li kuhati istinski ukusne palačinke?

Zatim, u smjesu od krumpira nemojte dodavati jaja i brašno!

Da, nemojte se iznenaditi. Nije potrebno koristiti ove sastojke.

Štoviše, upravo odsutnost komponenti brašna i jaja čini palačinke od krumpira idealnim.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekarica četvrte klase, naglašava: prave palačinke trebaju se sastojati samo od krumpira, luka i soli.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za prave palačinke

Kilogram oguljenog krumpira i 300 grama luka treba usitniti pomoću ribeža.

Važna točka: morate koristiti bodljikavu stranu uređaja, a ne dio gdje se nalaze male rupe u obliku suze.

Dobivena masa krumpira i luka mora se prenijeti na sito. Potonji se mora staviti na neki spremnik. Na primjer, na tavi ili zdjeli.

Nakon pet minuta, tekućina koja se pojavljuje u posudi mora se isušiti. Ali nemojte baciti deblji dio. To je škrob koji treba vratiti u mješavinu povrća.

Dobivenu masu morate posoliti (1/2 žličice će biti sasvim dovoljno).

Kao rezultat toga, dobit ćete bazu iz koje ćete dobiti prekrasne palačinke – ukusne i nježne.

Ranije je gurmanima rečeno kako zamijeniti maslac u pekarskim proizvodima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version