Jedan od novih recepata je mađarica. Pripravak je uzbudio maštu domaćica još više od kavijara od patlidžana.
Ne morate ni provjeravati – staklenke lecha među prvima se prazne zimi, tako da se pripravak nikad ne pokvari.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti pravi mađarski leczo.
Potreban:
- paprika – 2,5 kg;
- sok od rajčice – 1 l;
- šećer – 100 gr;
- biljno ulje – 100 ml;
- sol (gruba) – 2 žličice;
- paprika (mljevena) – 1 žličica;
- ljuta paprika (mljevena) – 1 žličica;
- ocat (9%) – 100 ml.
Kako kuhati
1. Za lecho na mađarski trebate odabrati što mesnatiju i najsočniju papriku. Uklonite stabljiku i sjemenke i narežite na pola kolutiće.
2. Uzmite sok od rajčice ili razrijedite pastu od rajčice s vodom (500 ml paste na 600 ml vode), dodajte ulje, ocat, sol i šećer, papriku i umak zakuhajte.
3. Nakon što je pasta prokuhala par minuta, dodajte nasjeckanu papriku i kuhajte na laganoj vatri 7-10 minuta.
4. Ulijte lecho u sterilizirane staklenke, zatvorite poklopce, preokrenite i ostavite 12 sati pod ručnikom.
Nakon što se ohladi spremite na tamno i hladno mjesto. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli što dodati u vodu kada kuhate svježa jaja.