Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati pravi mađarski leczo: domaćice, spremite recept

Jedan od novih recepata je mađarica. Pripravak je uzbudio maštu domaćica još više od kavijara od patlidžana.

Ne morate ni provjeravati – staklenke lecha među prvima se prazne zimi, tako da se pripravak nikad ne pokvari.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti pravi mađarski leczo.

Potreban:

  • paprika – 2,5 kg;
  • sok od rajčice – 1 l;
  • šećer – 100 gr;
  • biljno ulje – 100 ml;
  • sol (gruba) – 2 žličice;
  • paprika (mljevena) – 1 žličica;
  • ljuta paprika (mljevena) – 1 žličica;
  • ocat (9%) – 100 ml.

Kako kuhati

1. Za lecho na mađarski trebate odabrati što mesnatiju i najsočniju papriku. Uklonite stabljiku i sjemenke i narežite na pola kolutiće.

2. Uzmite sok od rajčice ili razrijedite pastu od rajčice s vodom (500 ml paste na 600 ml vode), dodajte ulje, ocat, sol i šećer, papriku i umak zakuhajte.

Fotografija: © Belnovosti

3. Nakon što je pasta prokuhala par minuta, dodajte nasjeckanu papriku i kuhajte na laganoj vatri 7-10 minuta.

4. Ulijte lecho u sterilizirane staklenke, zatvorite poklopce, preokrenite i ostavite 12 sati pod ručnikom.

Nakon što se ohladi spremite na tamno i hladno mjesto. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli što dodati u vodu kada kuhate svježa jaja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version