Sljedeći tjedan počinje pravo ljeto, a na vrućini nitko ne želi jesti topla prva jela.
Najbolji izbor za sljedeću vruću sezonu je cool okroshka.
Stručnjak internetske publikacije “BelNovosti” Julija Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti pravu okroshku.
Potreban:
- kvas 1,5 l;
- kobasica 300 gr;
- krastavci 2 kom;
- jaja 4 kom;
- rotkvice 8 kom;
- senf (po želji) 1 žličica;
- svježe začinsko bilje, papar i sol po ukusu.
Kako kuhati
Mnogo se raspravlja o tome je li potrebno dodati krumpir u okroshku. Ali ako je cilj napuniti se jednim tanjurom okroshke, onda možete dodati više.
Većina kuhara smatra da je ovo povrće suvišno u jelu.
1. Jaja tvrdo skuhati, oguliti i nasjeckati na kockice.
2. Zelenje je potrebno sitno nasjeckati, rotkvice, krastavce i kobasicu narezati na male kockice.
3. Preporučljivo je koristiti prirodni kvas za okroshku, dobiven fermentacijom.
4. Ulijte sve pripremljene sastojke u lonac, napunite kvasom, dodajte sol i začine.
Ohladite u hladnjaku i poslužite – po želji s kiselim vrhnjem.
Ranije smo vam rekli kako pravilno oprati šampinjone prije prženja.