Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati pravu okroshku: klasični recept

Sljedeći tjedan počinje pravo ljeto, a na vrućini nitko ne želi jesti topla prva jela.

Najbolji izbor za sljedeću vruću sezonu je cool okroshka.

Stručnjak internetske publikacije “BelNovosti” Julija Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti pravu okroshku.

Potreban:

  • kvas 1,5 l;
  • kobasica 300 gr;
  • krastavci 2 kom;
  • jaja 4 kom;
  • rotkvice 8 kom;
  • senf (po želji) 1 žličica;
  • svježe začinsko bilje, papar i sol po ukusu.

Kako kuhati

Mnogo se raspravlja o tome je li potrebno dodati krumpir u okroshku. Ali ako je cilj napuniti se jednim tanjurom okroshke, onda možete dodati više.

Većina kuhara smatra da je ovo povrće suvišno u jelu.

Fotografija: Pixabay

1. Jaja tvrdo skuhati, oguliti i nasjeckati na kockice.

2. Zelenje je potrebno sitno nasjeckati, rotkvice, krastavce i kobasicu narezati na male kockice.

3. Preporučljivo je koristiti prirodni kvas za okroshku, dobiven fermentacijom.

4. Ulijte sve pripremljene sastojke u lonac, napunite kvasom, dodajte sol i začine.

Ohladite u hladnjaku i poslužite – po želji s kiselim vrhnjem.

Ranije smo vam rekli kako pravilno oprati šampinjone prije prženja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version