Kako kuhati pravu ukrajinsku mast “na hutsulski način”: svi misle da je dimljena ili pečena u pećnici

Ako još niste probali ukrajinsku mast na hutsulski način, svakako ispravite ovaj propust.

Ovako pripremljena mast ispada nježna i aromatična, izgledom slična dimljenoj ili pečenoj u pećnici.

Kako kuhati ukrajinsku mast na hutsulski način

Uzmite deblji komad svinjske potrbušine sa slojem masti najmanje 4 cm od kože, izrežite na 6 dijelova.

U lonac ulijte litru vode, dodajte 4 žlice krupne soli, zagrijavajte dok se sol potpuno ne otopi uz miješanje.

Dodajte lovorov list (5 kom.), alevu papriku (8 kom.) i malu šaku ljuske luka, promiješajte.

salo
Fotografija: © Belnovosti

Dodajte mast, prokuhajte, kuhajte najviše 15 minuta na umjerenoj vatri, pokrijte posudu poklopcem i ostavite preko noći na hladnom mjestu.

Sljedeći dan mast stavite na sito da se osuši, natrljajte nasjeckanim češnjakom i mješavinom paprika, 2 komada zamotajte u foliju ili pergament, ostavite na sobnoj temperaturi 7-8 sati i stavite u zamrzivač na dva do tri dana. .

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki