Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati prosenu kašu – na vodi ili mlijeku: shvatimo to sa stručnjakom

Prosena kaša je ukusno i zdravo jelo koje se preporučuje uključiti u prehranu odraslih i djece.

Međutim, mnogi se pitaju: na čemu je bolje kuhati prosenu kašu – na vodi ili mlijeku? Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova pomogla je u odabiru.

Ako želite pripremiti nezaslađenu prosenu kašu s mesom ili povrćem, preporučljivo je koristiti vodu.

S mlijekom kaša postaje nježnija, a obično joj se dodaju bundeva, med, sušeno voće ili bobice.

Za pripremu prosene kaše na vodi žitarice uspite u lonac i dodajte vodu.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon što smjesa zavrije, kuhajte je na srednjoj vatri oko pola sata uz povremeno miješanje dok se tekućina potpuno ne upije u žitarice.

Za pripremu mliječne kaše koristite omjer 1:4 (jedan dio žitarica i po dva dijela vode i mlijeka).

Vruće mlijeko dodajte 10-15 minuta nakon početka kuhanja, kada je sva voda isparila. Nakon kuhanja pokrijte posudu poklopcem i ostavite da lagano kuha još 5-10 minuta.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti konfituru od jagoda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version