Pržene krafne s kiselim vrhnjem zajamčeno će postati omiljena poslastica za goste vašeg doma ili obitelji.
Pripremaju se, prema stručnjaku mrežne publikacije BelNovosti, kuharici Juliji Arkhipovi, u roku od nekoliko minuta, a ispadaju nevjerojatno mekani i nježni – čak i sljedeći dan nakon kuhanja.
Evo što vam je potrebno za izradu tijesta za kolače:
- 400 g pšeničnog brašna;
- 125 g kiselog vrhnja;
- 1 jaje;
- 50 g šećera;
- 7 g praška za pecivo;
- 250 g suncokretovog ulja;
- 1 prstohvat vanilina.
Prvo što trebate učiniti je razbiti jaje u dublju posudu, zatim dodati šećer i malo soli i sve dobro promiješati.
Ovdje u smjesu jaja morate uliti 70 ml suncokretovog ulja i dodati kiselo vrhnje – možete koristiti proizvod bilo kojeg sadržaja masti.
Na red dolazi prosijano brašno, a zatim prašak za pecivo sa vanilijom. Kada je homogeno tijesto umiješeno, potrebno ga je staviti na radnu površinu i razvaljati u sloj.
Izrežite velike krugove pritiskom čaše na tijesto, a čepom od boce napravite rupe u sredini tijesta.
Ostaje još samo da se buduće krafne ispeku u zagrijanom ulju u tavi dok ne porumene.
Ranije smo vam rekli u što možete namočiti slanu haringu.