Kako kuhati pržene krafne s kiselim vrhnjem: prozračne i aromatične krafne nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Pržene krafne s kiselim vrhnjem zajamčeno će postati omiljena poslastica za goste vašeg doma ili obitelji.

Pripremaju se, prema stručnjaku mrežne publikacije BelNovosti, kuharici Juliji Arkhipovi, u roku od nekoliko minuta, a ispadaju nevjerojatno mekani i nježni – čak i sljedeći dan nakon kuhanja.

Evo što vam je potrebno za izradu tijesta za kolače:

  • 400 g pšeničnog brašna;
  • 125 g kiselog vrhnja;
  • 1 jaje;
  • 50 g šećera;
  • 7 g praška za pecivo;
  • 250 g suncokretovog ulja;
  • 1 prstohvat vanilina.

Prvo što trebate učiniti je razbiti jaje u dublju posudu, zatim dodati šećer i malo soli i sve dobro promiješati.

Ovdje u smjesu jaja morate uliti 70 ml suncokretovog ulja i dodati kiselo vrhnje – možete koristiti proizvod bilo kojeg sadržaja masti.

Kiselo vrhnje
Fotografija: © Belnovosti

Na red dolazi prosijano brašno, a zatim prašak za pecivo sa vanilijom. Kada je homogeno tijesto umiješeno, potrebno ga je staviti na radnu površinu i razvaljati u sloj.

Izrežite velike krugove pritiskom čaše na tijesto, a čepom od boce napravite rupe u sredini tijesta.

Ostaje još samo da se buduće krafne ispeku u zagrijanom ulju u tavi dok ne porumene.

Ranije smo vam rekli u što možete namočiti slanu haringu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki