Čak i roštilj može biti naporan. Meso možete svaki put kuhati u drugoj marinadi, ali prije ili kasnije poželjet ćete alternativno rješenje.
A tu se čak i ne radi o ribi ili šampinjonima. Izvrsna opcija su škampi.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati škampe na roštilju.
Kako odabrati
Najbolje je birati one najveće, smrznute sirove.
Kako kuhati
Škampi se mariniraju samo 20-30 minuta. Za pripremu marinade poslužit će biljno ulje, limunov sok, kopar, cilantro i bosiljak.
Možete kuhati na ražnjićima ili roštilju.
Potreban:
- škampi – 200 gr;
- češnjak – 6 g;
- majčina dušica i ružmarin – 3 g;
- biljno ulje – 50 ml;
- papar, sol po ukusu.
Kako pripremiti marinadu
1. Ulje malo zagrijte, pa dodajte začinsko bilje i nasjeckani češnjak.
2. Odmrznite škampe, ocijedite višak vlage, ulijte marinadu i ostavite da se kuha ne više od 2 sata.
3. Do kuhanja, škampi se kuhaju preko ugljena na ražnjićima ili roštilju.
Bit će gotovi za 2-3 minute.
Prethodno smo vam rekli čime posuti tjesteninu ako nemate sira.