Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati škampe na roštilju: izvrsna alternativa mesu

Čak i roštilj može biti naporan. Meso možete svaki put kuhati u drugoj marinadi, ali prije ili kasnije poželjet ćete alternativno rješenje.

A tu se čak i ne radi o ribi ili šampinjonima. Izvrsna opcija su škampi.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati škampe na roštilju.

Kako odabrati

Najbolje je birati one najveće, smrznute sirove.

Kako kuhati

Škampi se mariniraju samo 20-30 minuta. Za pripremu marinade poslužit će biljno ulje, limunov sok, kopar, cilantro i bosiljak.

Fotografija: © Belnovosti

Možete kuhati na ražnjićima ili roštilju.

Potreban:

  • škampi – 200 gr;
  • češnjak – 6 g;
  • majčina dušica i ružmarin – 3 g;
  • biljno ulje – 50 ml;
  • papar, sol po ukusu.

Kako pripremiti marinadu

1. Ulje malo zagrijte, pa dodajte začinsko bilje i nasjeckani češnjak.

2. Odmrznite škampe, ocijedite višak vlage, ulijte marinadu i ostavite da se kuha ne više od 2 sata.

3. Do kuhanja, škampi se kuhaju preko ugljena na ražnjićima ili roštilju.

Bit će gotovi za 2-3 minute.

Prethodno smo vam rekli čime posuti tjesteninu ako nemate sira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version