Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati slatke palačinke od heljde: recept koji će vas iznenaditi

Mnogima je heljda poznata, zdrava i vrlo ukusna kaša koja savršeno nadopunjuje ručak ili večeru.

Ali dogodi se da sutradan ostane kuhana heljda. Ako ga ne želite jesti u ovom obliku, žitarice možete koristiti kao osnovu za pravljenje palačinki.

Recept je maksimalno jednostavan.

Koji sastojci su potrebni

Za dvije čaše pripremljene heljde treba uzeti:

Fotografija: © Belnovosti
  • jaja – 2 kom .;
  • kondenzirano mlijeko – 2 žlice. l.

Osim toga, pripremite i ulje za prženje.

Kako kuhati palačinke od heljde

Kaša treba biti hladna. Prvo je potrebno umiješati razmućena jaja, a potom i kondenzirano mlijeko.

Kada je masa dobro izmiješana, možete pristupiti prženju palačinki u prethodno zagrijanoj tavi na ulju.

Tijesto za prženje bolje je vaditi žlicom.

Pržite dijelove dok se ne pojavi lagana korica.

Ove palačinke možete poslužiti uz kiselo vrhnje, džem i svježe voće.

Jelo će biti izvrsna opcija za doručak.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti klasične pahuljaste palačinke.

Exit mobile version