Lonac od krumpira je jelo koje po definiciji ne može biti ni brzo ni lijeno.
Krompir je prvo potrebno oguliti, zatim ga naribati, a zatim pripremiti povrtnu masu i zapeći u pećnici, što također nije brzo.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte kategorije, rekla je kako pripremiti ovo jelo što je brže moguće.
Potreban:
- krumpir,
- lukovica,
- pileći file ili mljeveno meso,
- sir,
- sol i začini po ukusu.
Kako kuhati:
1. Očistite povrće. Luk narežite na pola kolutiće i stavite na dno posude za pečenje.
2. Zatim pileći file narežite na tanke ploške ili koristite mljeveno meso. Stavite sastojke na vrh luka.
3. Pospite solju, paprom i ostalim začinima po ukusu.
4. Oguljene krumpire nemojte ribati, već ih narežite na tanke ploške i stavite na meso. Posoliti po ukusu.
Stavite kalup u mikrovalnu pećnicu na 15 minuta na 800 W.
Nekoliko minuta prije spremnosti, pospite naribanim sirom i ponesite jelo dok nije potpuno kuhano. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako kuhati najbolje kotlete.