Kako kuhati složenac od krumpira u mikrovalnoj pećnici: brzi recept

Lonac od krumpira je jelo koje po definiciji ne može biti ni brzo ni lijeno.

Krompir je prvo potrebno oguliti, zatim ga naribati, a zatim pripremiti povrtnu masu i zapeći u pećnici, što također nije brzo.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte kategorije, rekla je kako pripremiti ovo jelo što je brže moguće.

Potreban:

  • krumpir,
  • lukovica,
  • pileći file ili mljeveno meso,
  • sir,
  • sol i začini po ukusu.

Kako kuhati:

1. Očistite povrće. Luk narežite na pola kolutiće i stavite na dno posude za pečenje.

2. Zatim pileći file narežite na tanke ploške ili koristite mljeveno meso. Stavite sastojke na vrh luka.

Tepsija
Fotografija: Pixabay

3. Pospite solju, paprom i ostalim začinima po ukusu.

4. Oguljene krumpire nemojte ribati, već ih narežite na tanke ploške i stavite na meso. Posoliti po ukusu.

Stavite kalup u mikrovalnu pećnicu na 15 minuta na 800 W.

Nekoliko minuta prije spremnosti, pospite naribanim sirom i ponesite jelo dok nije potpuno kuhano. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako kuhati najbolje kotlete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki