Zagreba Lajfhaki

Kako kuhati tepsiju od štapića od rakova: kulinarsko remek-djelo od jednostavnih sastojaka – neobično i ukusno

Imate li paket štapića od rakova u hladnjaku?

Jeste li umorni od salata, ali ne želite jesti proizvod “tek tako”?

Onda biste trebali obratiti pažnju na jedan zanimljiv recept.

Ispostavilo se da možete napraviti… lonac od rakova.

Recept za neobično i vrlo ukusno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za tepsiju od štapića od rakova

Prvo morate nožem izrezati jedan luk, a također nasjeckati jednu mrkvu pomoću ribeža.

Dobivena mješavina povrća mora se pržiti u tavi.

Zatim morate pripremiti duboku posudu. U to uspite 50 grama naribanog sira i 200 grama nasjeckanih štapića od rakova.

Tamo također treba poslati prethodno zagrijanu masu od povrća, tri sirova jaja, jednu žlicu brašna i jednu žličicu praška za pecivo.

Treba dodati i malo soli i mljevenog papra.

Nakon dobrog miješanja dobit ćete masu koju je potrebno prebaciti u posudu za pečenje.

Napunjenu posudu treba staviti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Trajanje toplinske obrade smjese je pola sata.

Rezultat je ukusan lonac u kojem ćete uživati ​​vi, članovi vaše obitelji i gosti.

Prije su gurmanima govorili kako pripremiti kavijar od… koprive.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version